Ångpinaler mm

Forum SÅF Forum Ångpinaler mm

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #1688
    Hans o Birgitta Brattberg
    Deltagare

      Hej, här en bild på  en oumbärlig produkt. I England handlar det ju om te men här hemma kan man ju koka korv, kaffe mm. Windermere kettle

      #1742
      Maggan Jönsson
      Deltagare

        Det är en utmärkt anordning, te- och kaffevatten, koka potatis, ägg mm. Med en sån och eldstaden klarar man av det mesta när det gäller matlagning. Imponerande hur snabbt man kokar upp några liter vatten.

        #1750
        Hans o Birgitta Brattberg
        Deltagare

          Byggde en sådan här mojäng och placerade den uppe på pannan. Blev inte så bra då det lätt kunde skvalpas ur vid sjögång. Gjorde därför en annan konstruktion,  typ doppvärmare, en spiral med trähandtag som kunde doppas ner i ett kärl som satt på sidan på pannan. Den blev mycket effektiv och populär. Där kokade vi korv, ägg och ibland kaffe. Till ångslagen till doppvärmaren kunde man även ansluta en ånglans som användes för att sota skorsten. Var mycket användbar.

          #1751
          Hans o Birgitta Brattberg
          Deltagare


            Ett första försök.

            #1774
            Fam Jens Pettersson
            Deltagare

              Maggan har all anledning att vara imponerad av hastigheten. Den goda värmen i ångan överförs med väldig fart tack vare de höga värmeövergångstalen hos kokande (tevatten) och kondenserande (ånga) medier på vardera sidan de värmeöverförande ytorna.

            Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
            • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.