Prylmarknad

I prylmarknaden kan du själv skriva in din annons och även koppla en bild till annonsen.

Annonsen ligger kvar i tre månader och försvinner sedan automatiskt.
SÅF tar inget ansvar för innehållet i annonserna och förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort dem.

Annonstyp Datumsorteringsikon
Köpes 2017-05-02 KÖPES ÅNGMASKINER MM FÖR RESTURATION

Jag köper gärna Din defekta eller okompletta ångmaskin och även modeller och byggsatser för att kunna
restaurera dessa till funktions- och driftdugligt skick.
Hör gärna av Dig om Du har något liggandes som kan återanvändas.

Kontakt: Åke Wahlinder 0733 74 52 30
ake.wahlinder@telia.com
Köpes 2017-05-25 Köpes ångmaskin och panna

Hei
Jeg ønsker å kjøpe ca 10 HK ångmaskin og panne til gammelt skrog ca 33 fot.

Ønsker også å finne mer om historien til denne båten!
Den har vært lenge hos samme familie i Alfta, Dalarna, brukt i innsjøen Mollongen. Familien kjøpte den i slutten av 1920-tallet, eller ca 1930, for å bruke den til tømmerbogsering på et sagbruk. I den familien ble det sagt at båten opprinnelig var en militærsjalupp i Stockholm. Den er kanskje fra 1908.
Er det noen som kan hjelpe med opplysninger, eller tips til hvor man kan lete?

Observer at det har vært et ganske stort skott framfør, med ett välvt tak. Disse balkarna virker originale.

Kontakt: Erik Hougsrud
erik.houg@hotmail.com
Säljes 2017-07-04 Ångslupen Säven ex Sirena

Byggd 1982. Snipskrov i glasfiber 8,2x2,8 m. Ca 3,5 ton.
Compoundmaskin HT 10x10 LT 15x10 Byggd av Eric Nilsson
Licenssvetsad (SIS 1430) stående panna 4 m2 eldn yta. 50 liter.
Många finesser som t.ex solpanel, elmotor kan kopplas in för kortare manövrering utan ånga, tak med rostfri bandtäckning mm mm.
Båtvagn och ställning med presenning medföljer.
Slumpas bort till "vänpris" p.g.a. ålderskrämpor (mina). Vill inte att den skall bli liggande (båten alltså). Pris 60.000 kr!

Kontakt: Dan Serneke
dan.serneke@gmail.com
Säljes 2017-07-05 Ved

Vedkubb gratis.
Finns att hämta vid Insjön ca 5 km före Gustavsberg (Stockholmsområdet)

Kontakt: Förmedlare annons Sven
stimmaren@telia.com
Säljes 2017-07-05 Ångslup S/S Säve ex Sirena

Byggd 1982.  Snipskrov i glasfiber 8,2x2,8 m. Ca 3,5 ton.

Compoundmaskin HT 10x10  LT 15x10 Byggd av Eric Nilsson

Licenssvetsad (SIS 1430) stående panna 4 m2 eldn yta. 50 liter.

Båtvagn och ställning med presenning medföljer.

Slumpas bort till  "vänpris" p.g.a. ålderskrämpor (mina). Vill inte att den skall bli liggande (båten alltså). Pris 60.000 kr!

Kontakt: Dan Serneke
dan.serneke@gmail.com
Säljes 2017-07-19 Slupner till salu

Ångslupen "Slupner" som är medlemsbåt nummer 112 i SÅF är till salu. Mycket information finns här på hemsidan: http://www.steamboatassociation.se/steamboat/slupner

Just nu ligger båten på land i Sollentuna och sväller för att sjösättas någon av de närmaste dagarna (skrivet 19 juli 2017). Med i köpet är en registrerad och bromsad båttrailer godkänd för 80 km/h.Det finns alltså goda möjligheter att se båten både på land och sedan under ånga i sjön nu i juli om någon skulle vara intresserad.

Maskinen är compoundmaskin från början av förra seklet. Den är gediget byggd men tillverkaren är inte känd. I ånganläggningen ingår Mollerupare, strålkondensor, luftpump, direktventil, matarvattenförvärmare, handmatarpump, maskinmatarpump, ejektor, dubbla säkerhetsventiler, gammal fin ångvissla mm.

Vattenrörspannan annan är vedeldad och konstruerades av Gök-Harald Andersson för ett arbetstryck på 7 kg/cm2.

Kontakt: Tomas Blom 070-4030604
tomas@steamtug.se
Nymålat och lackat skrov på bromsad trailer
Maskinen med omkastning