Aktiviteter

Här visar vi ångrelaterade aktiviteter i Sverige och till viss del i våra grannländer.
Du som är arrangör kan själv lägga in dina aktiviteter genom att vara registrerad användare på SÅF..

Svens lista - tekniska aktiviteter december 2017

2017-12-01 08:00 - 2017-12-31 20:00

Aktiviteter december 2017

Syftet med listan är att mötesarrangörer så långt möjligt skall kunna undvika kollisioner. Jag tar i huvudsak med teknik- och transportevenemang som händer runt Stockholm samt det som rör ånga för hela landet, men även en del utomlands. Uppgifterna om ånga publiceras även i Ångbåtstidtabellens aktivitetslista. Så den delen blir här lite mer omfattande under våren och sommaren.

Kontrollera alltid att evenemanget blir av samt på de tider och platser som anges i listan! Kontaktadresser även längst ner. Listan finns även på http://www.tmv.a.se/och www.steamboatassociation.se. Där kan även kompletteringar hittas mellan utskicken.

Komplettera och rätta gärna uppgifter till stimmaren [at] telia [dot] com. Anmäl om du eller någon kompis vill vara med på sändlistan.

December

2                           Körning av ångmaskinerna i Ånghallen i Eskilstuna. Glögg och pepparkakor

5                           BHRF styrelsemöte

5                           SJK kl 18 berättar Eje Larsson från Tåg i Bergslagen om framtidsplaner.

7                           Klubb Maritim Stockholm klubbafton Hartwickska huset

10                         Pythagoras Norrtälje julmarknad.

12                         SJK kl 18 Luciafika och klubbmästarens planer för våren.

Kontaktadresser finns på separat sida

Svens lista - tekniska aktiviteter januari 2018

2018-01-01 08:00 - 2018-01-31 20:00

Aktiviteter januari 2018

Januari

15                 BHRF styrelsemöte kl 18.30

16                 SJK kl 18

20                 Körning av ångmaskinerna i Ånghallen i Eskilstuna stadsmuseum. SÅF möte i Ånghallen

21                 Ångföredrag Eskilstuna stadsmuseum

27                 Klubb Maritim Stockholm årsmöte i Hartwickska huset kl 14.

Kontaktadresser finns på separat sida

se listan stimmaren [at] telia [dot] com, tel: 070 747 3359

Ångmöte i Eskilstuna 20-21 januari.

2018-01-20 13:00 - 2018-01-21 16:00

NÄSTA ÅNGMÖTE MASKINTEKNIK OCH SÄKERHET.
Det pågår förberedelser inför nästa ÅNGMÖTE. Det kommer att ske lördagen den 20 januari och söndagen den 21 i Ånghallen Eskilstuna. På lördag kör vi stora och små maskiner inklusive en varmluftsmaskin av äldre modell. Medlemmar som vill provköra sina maskiner är välkomna. I samband med detta får vi en presentation som speciellt kommer handla om lager, smörjning på mindre maskiner mm. På kvällen har vi gemensam middag i ånghallen med viss underhållning. Söndagen kommer vi att få höra ett föredrag om Sterlingmaskinen av en mycket initierad och kunnig talare. Säkerhetsavsnittet kommer att presenteras av en representant från Dekra och handla om erfarenheter och information från olika besiktningar. Vi har lyckats engagera tre mycket intressanta och kompetenta talare. Det kommer även finnas tid att ta upp olika ämnen under en avslutande diskussion. Vi avser att försöka få ett specialpris på något lämpligt hotell i närheten. Ett utförligt program kommer snart att presenteras på SÅF och Facebook.
Kjell, Jan, Hans

Jag tycker att även maskinster från de  större fartygen bör komma med på mötet för att utbyta erfarenheter. Likaså är personer från järnvägsidan väldigt välkomna!

/Sven

Hans Brattberg hans [at] brattberg [dot] st, tel: 070-595 24 31

Kontakter för aktiviteter på Svens lista

2018-12-30 08:00 - 20:00